Over Dorien

Fotografie: Chantal Bekkers

Dorien Deodatus begon op jonge leeftijd met zingen in een dorpskoortje. Haar liefde voor klassieke muziek ontdekte ze door de kinderopera Boris Godoenov van acteur en zanger Frank Groothof en enkele jaren later begon ze zelf met klassiek zingen bij het Nationaal Kinderkoor onder leiding van Wilma ten Wolde. Hier werd ze geschoold in muziektheorie, solfège en koorzingen. Daarnaast kreeg ze hier de kans mee te zingen in bijzondere producties met onder andere het Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Kamerkoor.

Na eerst een andere studie te volgen in Groningen is Dorien in september 2017 begonnen aan haar studie Klassieke muziek met hoofdvak zang op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Marjan Kuiper. In januari 2022 studeerde zij hier af met een zelfgeschreven muziektheatervoorstelling voor kinderen gebaseerd op de opera Hansel und Gretel van Humperdinck. Dorien werd bij het maken van deze voorstelling gecoacht door Frank Groothof. Tijdens haar studie volgde Dorien masterclasses van onder anderen sopraan Lenneke Ruiten, tenor en oude muziekspecialist Nico van der Meel, regisseur Elsina Jansen en componist Morten Lauridsen.

In de afgelopen jaren was Dorien onder andere te horen als koorzanger bij de Nederlandse Bachacademie en Capella Frisiae. Daarnaast soleerde ze in verschillende cantates. Dorien maakte haar operadebuut als First Witch in een productie van Dido and Aeneas van Musica Michaëlis.